ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΟΛΥΜΠΟΥ 7-9 Ιουλίου 2023

Η πιό δυνατή εμπειρία στα ελληνικά βουνά! Αναρρίχηση στην επιβλητική ορθοπλαγιά του Στεφανιού ή αλλιώς στον “Θρόνο του Δία”, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου με τους πλέον ειδικούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7 Ιουλίου 2023: 

 • Συνάντηση στο χωριό Καλύβια Ελασσόνας στις 16:00 μμ.
 • Μεταφορά μέχρι το καταφύγιο Χρηστάκη.
 • Ανάβαση στο Οροπέδιο Μουσών από το καταφύγιο Χρηστάκη.
 • Διανυκτέρευση στο Οροπέδιο Μουσών σε καταφύγιο ή αντίσκηνο.

8 Ιουλίου 2023

 • Αναρρίχηση σε διαδρομή πολλαπλών σχοινιών ως δεύτεροι στο Στεφάνι Ολύμπου.
 • Διανυκτέρευση στο Οροπέδιο Μουσών σε καταφύγιο ή αντίσκηνο.

9 Ιουλίου 2023

 • Αναρρίχηση σε διαδρομή πολλαπλών σχοινιών ως δεύτεροι στο Στεφάνι Ολύμπου.
 • Επιστροφή

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τις βασικές γνώσεις χειρισμών αναρρίχησης ως δεύτεροι.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Κουσιπέτκου Φανή

Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με εξειδίκευση στις Υπαίθριες Δραστηριότητες και τα Αθλήματα Βουνού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος πάνω στην Προπονητική στην αναρρίχηση. Είναι επίσης η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα Eκπαιδεύτρια Oρειβασίας και Aναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ), Προπονήτρια Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Χαράκτης αγώνων αναρρίχησης, Εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα του Συνοδού Βουνού σε ΔΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας και καθηγήτρια στη Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκασο (Elbrus 5.842m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δολομίτες, στο Arco, στην Κροατία, στην Ουαλία κ.α. Ως αθλήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκολίας  8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει πολλές  καινούριες αναρριχητικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει ολόκληρα αναρριχητικά πεδία. 

Είναι η δημιουργός της εταιρείας υπαιθρίων δραστηριοτήτων του Αλπικού Ρυθμού.

Γκάλιος Γιώργος

Ο Γ. Γκάλιος είναι διακεκριμένος Οδηγός Βουνού από το 1990, μέλος του ΣΕΟΒ, Εκπαιδευτής Ορειβασίας – Αναρρίχησης της ΕΟΟΑ, Προπονητής Ορειβασίας, με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρία πάνω σε Σχολές της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε Συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

‘Εχει επίσης διδάξει σε Σχολές Εκπαιδευτών και Βοηθών Εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ, σε ΔΙΕΚ στην ειδικότητα Συνοδών Βουνού καθώς και  σε ομάδες του Πυροσβεστικού σώματος και του Στρατού.

Μέσα στα σαράντα χρόνια δράσης του σε βουνά και ορθοπλαγιές του εξωτερικού ( Άλπεις, Δολομίτες, Αrco, Γαλλία κ.α.) αλλά και της Ελλάδας, έχει να επιδείξει πολλά κατορθώματα, όπως την ιστορική πρώτη ελληνική επανάληψη της βόρειας ορθοπλαγιάς του Eiger τον Ιούλιο του 1994, γεγονός που ενέπνευσε όλο τον χώρο της Ελληνικής Ορειβασίας Αναρρίχησης. 

Είναι advisor στην κατασκευή και λειτουργία στίβου περιπέτειας σε πολλές κατασκηνώσεις.

Έχει ανοίξει πολλές αναρριχητικές διαδρομές σε πεδία σε όλη την Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αποστολές της Ομοσπονδίας στις Άνδεις και τους Δολομίτες καθώς και σε παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση στην Ουαλία.

ΤΙΜΗ : 180 ευρώ κατ’ άτομο.

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

– Οργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος.

 • Αμοιβές υπευθύνων.
 • Αναρριχητικός εξοπλισμός (κράνος, ζώνη ασφαλείας, σχοινί, ιμάντες, κορδονέτα, καραμπίνερ, σετάκια).

 Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:

 • Έξοδα διατροφής, διαμονής και μετακίνησης.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Καταθέτετε την προκαταβολή των 50 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό με αιτιολογία το όνομά σας το αργότερο μέχρι τις 1 Ιουλίου 2023 για να κλείσετε θέση. 

Εθνική Τράπεζα :

GR2901104840000048400586292 (IBAN), Ονομα δικαιούχου Κουσιπέτκου Φανή.

Ό αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλ: 6977960299 

Email : fani.kousipetkou@gmail.com