ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΑΓΡΑΦΩΝ

Μια εξόρμηση στην καρδιά των Αγράφων για λάτρεις της περιπέτειας! Μια διήμερη περιήγηση μέσα από τοπία που μοιάζουν να βγήκαν από φωτογραφίες των Άλπεων. Λίμνες και δάση εναλλάσσονται με πυκνές κορυφογραμμές που κυριολεκτικά δε σε αφήνουν να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους. Η διαδρομή που έχει επιλέξει ο Αλπικός Ρυθμός αποτελεί την καλύτερη γνωριμία με την ίσως ομορφότερη οροσειρά της χώρας και υπόσχεται να σου μείνει αξέχαστη!

Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η πολύπειρη επαγγελματική ομάδα του Αλπικού Ρυθμού, απαρτιζόμενη από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ειδικευόμενους στις δραστηριότητες βουνού καθώς και πιστοποιημένους Οδηγούς & Συνοδούς βουνού, θα σε καθοδηγήσει σε μία από τις ωραιότερες διασχίσεις της Ελλάδας.

Προγραμματισμένη ημερομηνία της διάσχισης

9 (Σάββατο) και 10 Δεκεμβρίου (Κυριακή) 2023

Πρόγραμμα: 

Σάββατο 9/12:

Θα συναντηθούμε στο χωριό Φυλακτή στις 11:30 πμ, όπου και θα αφήσουμε τα οχήματά μας. Εκεί βρίσκεται η αρχή του μονοπατιού που καταλήγει στο ορειβατικό καταφύγιο των Αγράφων. Μετά από περίπου 3 ώρες πορείας μέσα στο δάσος, η ζεστή σάλα του καταφυγίου θα περιμένει να μας ξεκουράσει ενώ τα νόστιμα πιάτα που ετοιμάζονται στην κουζίνα του, θα μας βοηθήσουν να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ώρες πορείες : 3

Υψομετρική διαφορά της ανάβασης : 550 m

Κυριακή 10/12:

Μετά από ένα καλό πρωινό στο καταφύγιο, νωρίς το πρωί αρχίζει το δεύτερο μέρος της κυκλικής διάσχισής μας. Ξεκινώντας από το καταφύγιο θα κατευθυνθούμε προς την πρώτη από τις κορυφές της ημέρας, την Τέμπλα. Με υψόμετρο λίγο πάνω από τα 1800 μέτρα, από την Τέμπλα μπορούμε να θαυμάσουμε τη λίμνη Πλαστήρα αλλά και να αντικρίσουμε για πρώτη φορά τον επόμενο μας στόχο, το Βουτσικάκι. Από το Βουτσικάκι, κατευθυνόμαστε για την κορυφή Καζάρμα, την τρίτη και τελευταία κορυφή που θα γνωρίσουμε σε αυτήν την διάσχιση και τέλος, αρχίζει η κατηφορική μας πορεία προς τη Φυλακτή, όπου έχουμε αφήσει και τα οχήματά μας.

Ώρες πορείας : 8-10

Υψομετρική Διαφορά : 900 m

Υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης

Eπικεφαλής της οργάνωσης και υλοποίησης των αναβάσεων είναι η Φανή Κουσιπέτκου.

Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα Eκπαιδεύτρια Oρειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) διεκπεραιώνοντας όλες τις εποχές του χρόνου Ορειβατικές και Αναρριχητικές Σχολές σε Ορειβατικούς Συλλόγους σε βουνά όλης της χώρας. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με εξειδίκευση στις Υπαίθριες Δραστηριότητες και τα Αθλήματα Βουνού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Προπονήτρια Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Χαράκτης αγώνων αναρρίχησης και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος πάνω στην Προπονητική στην αναρρίχηση. Είναι Εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα του Συνοδού Βουνού σε ΔΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας και διδάσκει στη Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκασο (Elbrus 5.842m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δολομίτες, στο Arco, στην Κροατία, στην Ουαλία κ.α. Ως αθλήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκολίας  8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών ως απεσταλμένη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει πολλές  καινούριες αναρριχητικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει ολόκληρα αναρριχητικά πεδία. 

Οι επιλεγμένοι συνεργάτες του Αλπικού Ρυθμού, και συγκεκριμένα της Φανής, στις αναβάσεις είναι όλοι πιστοποιημένοι Οδηγοί και Συνοδοί Βουνού με τεράστια εμπειρία και μοναδικό επαγγελματισμό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά…

Ο Αλπικός Ρυθμός αποτελεί την πλέον επαγγελματική και εξειδικευμένη ομάδα όσον αφορά τη συνοδεία στις ορειβατικές της αναβάσεις.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα ιδιωτικά σας οχήματα. Πριν από κάθε εξόρμηση, η ομάδα μας δημιουργεί μια ομαδική συνομιλία για να κανονίσουμε  τις λεπτομέρειες της μετακίνησης και να μοιραστούμε στα οχήματα. Έτσι, μοιράζονται τα έξοδα μετακίνησης.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για το τί χρειάζεται ο καθένας να έχει μαζί του.

Κόστος: 85 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

Οργάνωση και υλοποίηση της διάσχισης

Καθοδήγηση από τους πλέον επαγγελματίες βουνού

Αμοιβές Συνοδών

ΦΠΑ

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται

Έξοδα διαμονής (15 ευρώ), μετακίνησης και διατροφής

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχή σας απαιτείται:

Να συμπληρώσετε την φόρμα συμμετοχής στο παρακάτω link

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyTqoHPbNjbX8G4leoBWEz4z0rsi19h79_g1wkeHWt2yG5TQ/viewform?usp=pp_url

Και να καταβάλετε την προκαταβολή των 45 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας:

GR2901104840000048400586292

Δικαιούχος : Φανή Κουσιπέτκου

Αιτιολογία κατάθεσης : Το ονοματεπώνυμό σας και Άγραφα.

Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας μέχρι και επτά μέρες πριν την ημερομηνία της εξόρμησης, η προκαταβολή επιστρέφεται εξ ολοκλήρου. Αν η ακύρωση γίνει εντός του τελευταίου επταημέρου πριν την εξόρμηση, τότε η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή ερωτήσεις καλέστε

στο τηλ. 6970389846, κος Άγγελος Γιαννακός

Ή στο τηλ 6977960299, κα Φανή Κουσιπέτκου