|

ΠΡΕΣΠΕΣ expedition 1 -2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Στα μυστικά των Πρεσπών θα σας οδηγήσει αυτή τη φορά ο Αλπικός Ρυθμός. Είναι ένα άκρως πρωτότυπο διήμερο το οποίο θα σας γεμίσει εικόνες και δράση σε μέρη που πολύ λίγος κόσμος έχει βρεθεί, σε μέρη που πραγματικά θα πείτε ότι ζήσατε σε ένα όνειρο.

Λίγα στοιχεία για το Πρόγραμμα που φυσικά δεν μπορούν να περιγράψουν αυτά που θα δείτε…

1 Ιουλίου : Θα έχουμε συνάντηση στο χωριό Πύλη Πρεσπών στις 11:00 πμ. Ξεκινάμε την κυκλική πεζοπορία μας και φτάνουμε στο χωριό Βροντερό. Από εκεί κατευθυνόμαστε στην ιστορική Σπηλιά Κόκκαλη, η οποία κατά τον εμφύλιο χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο των ανταρτών. Το μονοπάτι έχει συνεχόμενη φαντασμαγορική θέα στην λίμνη της μικρής Πρέσπας. Αφού περάσουμε τα εγκαταλελειμμένα χωριά Αγκαθωτό και Δασερή, φτάνουμε και πάλι στην Πύλη.

Ώρες πορείας: 5-6

Το βράδυ θα γίνει η διανυκτέρευση σε αντίσκηνα.

2 Ιουλίου: Ξεκινάμε από το χωριό Ψαράδες στις όχθες της μεγάλης Πρέσπας με στόχο τα Ασκηταριά μοναχών του 13 αιώνα και κάνοντας μια μοναδική κυκλική παραλίμνια πορεία με κάποια εύκολα τεχνικά περάσματα τα οποία θα σας βοηθήσουμε με ασφάλεια να περάσετε, γυρνάμε πίσω στους Ψαράδες. Σε αυτή τη διαδρομή η βουτιά στη λίμνη επιβάλλεται! Η διαδρομή αυτή είναι τουλάχιστον συναρπαστική!

Ώρες πορείας: 6-7

Υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης

Eπικεφαλής της οργάνωσης και υλοποίησης είναι η Φανή Κουσιπέτκου.

Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα Eκπαιδεύτρια Oρειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) διεκπεραιώνοντας όλες τις εποχές του χρόνου Ορειβατικές και Αναρριχητικές Σχολές σε Ορειβατικούς Συλλόγους σε βουνά όλης της χώρας. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με εξειδίκευση στις Υπαίθριες Δραστηριότητες και τα Αθλήματα Βουνού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Προπονήτρια Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Χαράκτης αγώνων αναρρίχησης και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος πάνω στην Προπονητική στην αναρρίχηση. Είναι Εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα του Συνοδού Βουνού σε ΔΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας και διδάσκει στη Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκασο (Elbrus 5.842m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δολομίτες, στο Arco, στην Κροατία, στην Ουαλία κ.α. Ως αθλήτρια αγωνιστικής αναρρίχησης έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκολίας  8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών ως απεσταλμένη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει πολλές  καινούριες αναρριχητικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει ολόκληρα αναρριχητικά πεδία. 

Οι επιλεγμένοι συνεργάτες του Αλπικού Ρυθμού, και συγκεκριμένα της Φανής, στις αναβάσεις είναι όλοι πιστοποιημένοι Οδηγοί και Συνοδοί Βουνού με τεράστια εμπειρία και μοναδικό επαγγελματισμό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά…

Ο Αλπικός Ρυθμός αποτελεί την πλέον επαγγελματική και εξειδικευμένη ομάδα όσον αφορά τη συνοδεία στις ορειβατικές της αναβάσεις και εξορμήσεις. 

Εξοπλισμός

Η διανυκτέρευση θα πραγματοποιηθεί σε αντίσκηνα σε ένα πανέμορφο μέρος. Μπορείτε είτε να φέρετε το δικό σας αντίσκηνο ή να δανειστείτε από τα αντίσκηνα της εταιρείας καθώς και υπόστρωμα.

Αν κάποιος δεν επιθυμεί να διανυκτερεύσει σε αντίσκηνο, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε κάποιο κοντινό κατάλυμα.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα ιδιωτικά σας οχήματα. Πριν από κάθε εξόρμηση, η ομάδα μας δημιουργεί μια ομαδική συνομιλία για να κανονίσουμε  τις λεπτομέρειες της μετακίνησης και να μοιραστούμε στα οχήματα. Έτσι, μοιράζονται τα έξοδα μετακίνησης.

Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για το τί χρειάζεται ο καθένας να έχει μαζί του, όπως επίσης και για το φαγητό.

Τιμή: 70 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

Καθοδήγηση από τους πλέον επαγγελματίες βουνού

Δανεισμός εξοπλισμού (αντίσκηνο, υπόστρωμα, κράνος, ζώνη ασφαλείας, μπατόν)

Οργάνωση και υλοποίηση προγράμματος

Αμοιβές συνοδών

Δεν συμπεριλαμβάνονται : 

-έξοδα μετακίνησης και διατροφής 

Για να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας, καταβάλετε είτε την προκαταβολή των 30 ευρώ είτε ολόκληρο το ποσό των 70 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας :

GR2901104840000048400586292

Δικαιούχος : Φανή Κουσιπέτκου

Αιτιολογία κατάθεσης : Ονοματεπώνυμο, Πρέσπες και ημερομηνία ανάβασης.

Η εξόφληση του συνολικού ποσού θα πρέπει να γίνει το αργότερο 5 ημέρες πριν την εξόρμηση.

Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6977960299, Φανή Κουσιπέτκου.