Αναβάσεις στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα Ολύμπου 2024

Το να ανέβει κανείς στον Μύτικα Ολύμπου, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, είναι αναμφίβολα εμπειρία ζωής. Και αυτό, γιατί ο Όλυμπος μπορεί να μην είναι πολύ ψηλό βουνό, είναι όμως άγριο βουνό. Δημιουργεί απίστευτο δέος. 

Η πολύπειρη ομάδα του Αλπικού Ρυθμού, απαρτιζόμενη από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού ειδικευόμενους στις δραστηριότητες βουνού καθώς και πιστοποιημένους Οδηγούς & Συνοδούς βουνού, έχει προγραμματίσει κάποιες συγκεκριμένες ημερομηνίες ανάβασης στον Μύτικα. 

Κύριό μας μέλημα είναι η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της ανάβασης έως καί την κορυφή όπως καί της κατάβασης ως τον τερματισμό. Highlight μας είναι ο σωστός ρυθμός στο περπάτημά μας από την αρχή ως το τέλος. O σωστός ρυθμός είναι από τα βασικότερα συστατικά στοιχεία που κάνουν μια ανάβαση-κατάβαση πιό ξεκούραστη και άκρως απολαυστική.

Η ανάβαση στον Μύτικα με τον Αλπικό Ρυθμό είναι η πιό κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν αναμφίβολα μια ασφαλή και ολοκληρωμένη από όλες τις πλευρές ανάβαση, μια ανάβαση αναψυχής που ενέχει και μιά εκπαιδευτική χροιά σε πολλά επίπεδα.

Η πορεία που θα ακολουθήσουμε είναι κυκλική, ώστε να ανακαλύψετε διάφορες πλευρές του βουνού. Αυτό σημαίνει ότι από άλλο μονοπάτι θα ανέβουμε και από άλλο θα κατέβουμε.

Προγραμματισμένες ημερομηνίες αναβάσεων

29 – 30 (Σάββατο – Κυριακή) / Ιουνίου / 2024 (max 10 άτομα) – SOLD OUT

13 – 14 (Σάββατο -Κυριακή) / Ιουλίου / 2024 (max 16 άτομα) – SOLD OUT

03 – 04 (Σάββατο -Κυριακή) / Αυγούστου / 2024 (max 16 άτομα)

17 – 18 (Σάββατο -Κυριακή) / Αυγούστου / 2024 (max 16 άτομα)

7 – 8 (Σάββατο – Κυριακή) / Σεπτεμβρίου / 2024 (max 16 άτομα)

Πώς έχει το πρόγραμμα:

 Σάββατο

 – 9:00 πμ Ραντεβού στο πάρκιγκ του Λιτοχώρου, όπου θα μοιραστεί και ο ειδικός ορειβατικός εξοπλισμός, ώστε η ανάβαση να γίνει με απόλυτη ασφάλεια.

– Μετακίνηση με τα οχήματα στην τοποθεσία Γκορτσιά.

– Πεζοπορία από την Γκορτσιά μέχρι το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, όπου θα γίνει στάση για φαγητό και λίγη ξεκούραση.

– Συνεχίζουμε την πεζοπορία, ώσπου φτάνουμε στο Οροπέδιο των Μουσών και συγκεκριμένα στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη, όπου και θα γίνει η διαμονή. 

Σύνολο ωρών : 7-8

Κυριακή :

– Αναχώρηση για την κορυφή του Μύτικα.

– Κατάβαση από το μονοπάτι Ε4 και στάση στο καταφύγιο του Σπήλιου Αγαπητού για φαγητό.

– Πεζοπορία έως την τοποθεσία Πριόνια.

– Μετάβαση στα οχήματα.

Σύνολο ωρών : 9-10

Υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης

Eπικεφαλής της οργάνωσης και υλοποίησης των αναβάσεων είναι η Φανή Κουσιπέτκου.

Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα Eκπαιδεύτρια Oρειβασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) διεκπεραιώνοντας όλες τις εποχές του χρόνου Ορειβατικές και Αναρριχητικές Σχολές σε Ορειβατικούς Συλλόγους σε βουνά όλης της χώρας. Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με εξειδίκευση στις Υπαίθριες Δραστηριότητες και τα Αθλήματα Βουνού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Προπονήτρια Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Χαράκτης αγώνων αναρρίχησης και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος πάνω στην Προπονητική στην αναρρίχηση. Είναι Εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα του Συνοδού Βουνού σε ΔΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας και διδάσκει στη Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκασο (Elbrus 5.642m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δολομίτες, στο Arco, στην Κροατία, στην Ουαλία κ.α. Ως αναρριχήτρια, έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκολίας  8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών ως απεσταλμένη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει πολλές  καινούριες αναρριχητικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει ολόκληρα αναρριχητικά πεδία. 

Οι επιλεγμένοι συνεργάτες του Αλπικού Ρυθμού, και συγκεκριμένα της Φανής, στις αναβάσεις είναι όλοι πιστοποιημένοι Οδηγοί και Συνοδοί Βουνού με τεράστια εμπειρία και μοναδικό επαγγελματισμό. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά…

Ο Αλπικός Ρυθμός αποτελεί την πλέον επαγγελματική και εξειδικευμένη ομάδα όσον αφορά τη συνοδεία στις ορειβατικές της αναβάσεις. 

Εξοπλισμός

Ο ορειβατικός εξοπλισμός ασφαλείας (ζώνη ασφαλείας, κράνος, σχοινιά, καραμπίνερ, ιμάντες, κορδονέτα) που δανείζονται οι συμμετέχοντες για την υλοποίηση της ανάβασης φέρουν τις πιο αξιόπιστες πιστοποιήσεις.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να κοιμηθούν αν το επιθυμούν σε αντίσκηνο αντί στο καταφύγιο. Ο Αλπικός Ρυθμός μπορεί να δανείσει το αντίσκηνο και το υπόστρωμα. Τα αντίσκηνα του Αλπικού Ρυθμού είναι ολοκαίνουρια και μάλιστα είναι τεσσάρων εποχών που σημαίνει ότι αντέχουν και στις πιο δύσκολες και απαιτητικές καιρικές συνθήκες.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις θα γίνουν με τα ιδιωτικά σας οχήματα. Πριν από κάθε εξόρμηση, η ομάδα μας δημιουργεί μια ομαδική συνομιλία για να κανονίσουμε  τις λεπτομέρειες της μετακίνησης και να μοιραστούμε στα οχήματα. Έτσι, μοιράζονται τα έξοδα μετακίνησης.

Ενημέρωση

Πέντε μέρες πριν την ανάβαση, θα πραγματοποιηθεί σε ομαδική συνομιλία ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της μετακίνησης και της ανάβασης, για το τί χρειάζεται ο καθένας να έχει μαζί του καθώς επίσης θα αποσταλεί και pdf για το πώς φορτώνουμε ένα ορειβατικό σακίδιο.

Θα είμαστε φυσικά στην διάθεσή σας και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Τιμή: 145 ευρώ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

– Καθοδήγηση από τους πλέον επαγγελματίες βουνού

– Ειδικός εξοπλισμός (ζώνη ασφαλείας, κράνος, καραμπίνερ, σχοινιά)

-Έξοδα διαμονής στο καταφύγιο

Δεν συμπεριλαμβάνονται : 

-έξοδα μετακίνησης και διατροφής 

Για την συμμετοχή σας

Συμπληρώστε και υποβάλετε την φόρμα συμμετοχής πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnnpqywgvdLVeVO5WFAhNWEr55cNi53bqDB_6bRx5Iyv8lKg/viewform?usp=pp_url

Για να επιβεβαιώσετε την κράτησή σας, καταβάλετε είτε την προκαταβολή των 70 ευρώ είτε ολόκληρο το ποσό των 145 ευρώ στον παρακάτω λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας :

GR2901104840000048400586292

Δικαιούχος : Φανή Κουσιπέτκου

Αιτιολογία κατάθεσης : Ονοματεπώνυμο, Όλυμπος και ημερομηνία ανάβασης.

Στη συνέχεια, αποστείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης στο email του Αλπικού Ρυθμού alpikosrythmos@gmail.com

Η εξόφληση του συνολικού ποσού θα πρέπει να γίνει το αργότερο 5 ημέρες πριν την ανάβαση.

Αν για οποιονδήποτε λόγο ακυρώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι και δέκα μέρες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία της ανάβασης, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 6977960299, Φανή Κουσιπέτκου.