ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΚΟΥΣΙΠΕΤΚΟΥ ΦΑΝΗ

Η Ιδρυτής, η Γενική Διευθύνων καθώς και η επικεφαλής Εκπαιδεύτρια του Αλπικού Ρυθμού

Με υψηλού επιπέδου επαγγελματική και αθλητική κατάρτιση η Φανή είναι η μοναδική εν ενεργεία Ελληνίδα Eκπαιδεύτρια Oρειβασίας και Aναρρίχησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας – Α-ναρρίχησης (ΕΟΟΑ). Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με εξειδίκευση στις Υπαίθριες Δραστηριότητες και τα Αθλήματα Βουνού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Προπονήτρια Αγωνιστικής Αναρρίχησης, Χαράκτης αγώνων αναρρίχησης και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος πάνω στην Προπονητική στην αναρρίχηση. Είναι Εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα του Συνοδού Βουνού σε ΔΙΕΚ της Δυτικής Μακεδονίας και έχει διδάξει στη Σχολή Προπονητών Αγωνιστικής Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ και σε ομάδες του Πυροσβεστικού σώματος της ΕΜΑΚ.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ορειβατικές αποστολές σε μεγάλες οροσειρές του πλανήτη στα Ιμαλάϊα (Buni Zom 6.551m), τις Άνδεις (Aconcagua 6.962m), την Αφρική (Kilimanjaro 5.896m), τον Καύκα-σο (Elbrus 5.842m), τις Άλπεις (Mont Blanc 4.808m) και έχει σκαρφαλώσει διαδρομές χιονιού-πάγου-βράχου στα περισσότερα Ελληνικά βουνά καθώς και σε ορθοπλαγιές των Άλπεων, στους Δο-λομίτες, στο Arco, στην Κροατία, στην Ουαλία κ.α. 

Ως αθλήτρια αναρρίχησης έχει σκαρφαλώσει αναρριχητικές διαδρομές πολύ υψηλής τεχνικής δυσκο-λίας 8a/X- UIAA ενώ το 2016 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση γυναικών αναρριχητριών ως απεσταλμένη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει πολλές καινούριες αναρριχητικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα και έχει οργανώσει και εξοπλίσει ολόκληρα αναρριχητικά πεδία.
Είναι εμπνευστής και δημιουργός του αθλήματος της Γυμναστικής και Περιπέτειας για παιδιά και ενή-λικες και παράλληλα ασχολείται με την ψυχαγωγία και προπόνηση παιδιών σε αθλητικά κατασκηνω-τικά camp.
Έχει δημιουργήσει την πρώτη Σχολή Κατάβασης και Ορειβατικού Σκι στον Ψηλορείτη της Κρήτης και είναι κριτής αγώνων Ορειβατικού Σκι.
Είναι οδηγός rafting και συνεργάζεται με εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε ποτάμια στην Κόνιτσα, στα Γρεβενά, στα Γιάννενα και στην Άρτα.
Εκτός από τα βουνά ασχολείται επαγγελματικά με το χορό, την ρυθμική γυμναστική και τα φεστιβάλ “Γυμναστικής για Όλους”, όπου ως προπονήτρια έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις αθλητριών της σε εθνικό επίπέδο.

ΓΚΑΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βασικός συνεργάτης Εκπαιδευτής του Αλπικού Ρυθμού είναι ο Γιώργος Γκάλιος από την Θεσσαλονίκη, διακεκριμένος Οδηγός Βουνού από το 1990, μέλος του ΣΕΟΒ, Εκπαιδευτής Ορειβασίας – Αναρρίχησης της ΕΟΟΑ, Προπονητής Ορειβασίας, με πάνω από τριάντα χρόνια εμπειρία πάνω σε Σχολές της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε Συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας.

‘Εχει επίσης διδάξει σε Σχολές Εκπαιδευτών και Βοηθών Εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ, σε ΔΙΕΚ στην ειδικότητα Συνοδών Βουνού καθώς και  σε ομάδες του Πυροσβεστικού σώματος και του Στρατού.

Μέσα στα σαράντα χρόνια δράσης του σε βουνά και ορθοπλαγιές του εξωτερικού ( Άλπεις, Δολομίτες, Αrco, Γαλλία κ.α.) αλλά και της Ελλάδας, έχει να επιδείξει πολλά κατορθώματα, όπως την ιστορική πρώτη ελληνική επανάληψη της βόρειας ορθοπλαγιάς του Eiger τον Ιούλιο του 1994, γεγονός που ενέπνευσε όλο τον χώρο της Ελληνικής Ορειβασίας Αναρρίχησης.

Είναι advisor στην κατασκευή και λειτουργία στίβου περιπέτειας σε πολλές κατασκηνώσεις.

Έχει ανοίξει πολλές αναρριχητικές διαδρομές σε πεδία σε όλη την Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε αποστολές της Ομοσπονδίας στις Άνδεις και τους Δολομίτες καθώς και σε παγκόσμια αναρριχητική συνάντηση στην Ουαλία.

Είναι πιστοποιημένος personal trainer από την GRAFTS.

ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΡΕΚΑΣ ΛΟΥΚΑΣ

Συνεργάτης εκπαιδευτής των Σχολών Αναρρίχησης Δωδεκανήσων είναι ο Ντουρντουρέκας Λουκάς, επίσημος Βοηθός Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Βράχου της ΕΟΟΑ, “Single Pitch Instructor” του Αγγλικού Εκπαιδευτικού Συστήματος και προπονητής αγωνιστικής αναρρίχησης. Ο Λουκάς με την εικοσαπενταετή αναρριχητική του δράση έχει να επιδείξει πολλά χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα ως ένας από τους καλύτερους αθλητές αναρρίχησης της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως. Από πολύ νεαρή  ηλικία ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας σε Παγκόσμια πρωταθλήματα αναρρίχησης ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας. 

Η μεγαλύτερή του επιτυχία ανάμεσα σε πάρα πολλές είναι η ελεύθερη επανάληψη της διαδρομής inshallah 8c+, η πρώτη αναρριχητική διαδρομή τέτοιας δυσκολίας επιβεβαιωμένη που σκαρφαλώθηκε από Έλληνα αναρριχητή. Τα τελευταία 2 χρόνια προπονείται με έναν από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου, τον Patxi Usopiaga, για να φτάσει τον επόμενό του στόχο!!

 

Κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Κάλυμνο, όπου και είναι ιδιοκτήτης της αναρριχητικής πίστας – γυμναστηρίου του νησιού, παραδίδοντας μαθήματα αναρρίχησης σε ξένους και Έλληνες αναρριχητές.

ΗΡΩ ΓΚΙΟΚΑ

Είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης) με ειδικότητα τις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες (Αναρρίχηση, Ορειβασία, θαλάσσια σπορ) και Yoga Instructor έχοντας παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια με μεγάλους Δασκάλους και έχοντας διδάξει σε πολλά Studio της Θεσσαλονίκης και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με τις σπουδές της και έκτοτε, παρακολουθεί συνεχείς Εκπαιδεύσεις της ΕΟΟΑ έχοντας ταυτόχρονα  μεγάλη αναρριχητική δράση σε βουνά και αναρριχητικά πεδία σε όλη την Ελλάδα αλλά και του εξωτερικού.

Ως βαθιά ανήσυχο πνεύμα, η Ηρώ σπούσασε και Μουσική παίρνοντας το Πτυχίο “Αρμονία” και παράλληλα ασχολήθηκε σε βάθος με τις πολεμικές τέχνες Aikindo, Iaido και Judo όπου και αφιερώθηκε σε συνεχείς σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και εξετάσεις γνωρίζοντας τις ανατολικές φιλοσοφίες. Παρακολούθησε μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας και ινδικών χορών θαυμάζοντας τους δύο αυτούς πολιτισμούς καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση στους λατινικούς χορούς.

Η Ηρώ σήμερα συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον και εσωτερική ανησυχία να εξερευνά την εξέλιξη (σωματική και πνευματική) του ανθρώπου μέσα από την Γιόγκα και την Αναρρίχηση καθώς και το πώς επιδρά θετικά η μία δραστηριότητα πάνω στην άλλη.

ΠΡΙΜΠΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Πριμπέλης Ιωάννης  είναι Συνοδός Βουνού, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στην Καβάλα και κάτοχος πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη (SV). Έχει πολύ μεγάλη αναρριχητική εμπειρία σε διαδρομές βράχου και πάγου  και είναι βασικός δημιουργός του τεχνητού αναρριχητικού πεδίου με πάγο στο όρος του Λαϊλιά στις Σέρρες.Έχει επίσης ανοίξει πολλές σπορ αναρριχητικές διαδρομές και έχει οργανώσει και εξοπλίσει αναρριχητικά πεδία στην Κεντρική Μακεδονία.