ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αναρρίχηση για υψοφοβικούς

Η αναρρίχηση δεν είναι απλά ένα σπορ. Για πολλούς είναι ένας τρόπος ζωής.
Είναι μια δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα είτε σε κλειστό χώρο, όπου κάποιος σκαρφαλώνει σε τεχνητές αναρριχτητικές πίστες, είτε στη πιό αγνή της μορφή, όπου κάποιος αναρριχάται σε εξωτερικό χώρο, άλλοτε σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία και άλλοτε σε ορθοπλαγιές , βουνά, και βράχινους όγκους, περιτριγυρισμένος από την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης και σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να ταξιδέψει κανείς σε νέους προορισμούς , πολλές φορές να γνωρίσει από κοντά νέους πολιτισμούς,δημιουργώντας φιλίες ζωής, μέσα από τη λεγόμενη ” σχοινοσυντροφιά”. 

Αναρρίχηση και Υoga

Η αναρρίχηση είναι ένα “μέσο” να ταξιδέψεις και να βρεθείς σε μέρη και κορυφές που δεν θα μπορούσες αλλιώς να προσεγγίσεις , παρά μόνο αν λέγεσαι “Αναρριχητής” . 
Πέρα την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης αλλά και τις νέες γνωριμίες , η αναρρίχηση προσφέρει στον άνθρωπο της σύγχρονης κοινωνίας, τον τρόπο και το know-how της επίλυσης προβλημάτων και εύρεσης λύσεων, τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης αλλά και την αποδεύσμευση του εαυτού του απο τα “πρέπει ” της καθημερινότητας που μας απομακρύνουν από τον πυρήνα του πραγματικού εαυτού μας. 
Γυμνάζει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, τόσο ολοκληρωμένα, όσο λίγα σπορ μπορούν να το επιτύχουν. 
Συνδυάζει πολλές έννοιες : φύση & περιπέτεια, συνεργασία και εμπιστοσύνη, όνειρα και στόχους…