ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σχολές Ορειβασίας και Αναρρίχησης πιστοποιημένες από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ)

Η αναρρίχηση δεν είναι απλά ένα σπορ. Για πολλούς είναι ένας τρόπος ζωής.
Είναι μια δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα είτε σε κλειστό χώρο, όπου κάποιος σκαρφαλώνει σε τεχνητές αναρριχτητικές πίστες, είτε στη πιό αγνή της μορφή, όπου κάποιος αναρριχάται σε εξωτερικό χώρο, άλλοτε σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία και άλλοτε σε ορθοπλαγιές , βουνά, και βράχινους όγκους, περιτριγυρισμένος από την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης και σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο να ταξιδέψει κανείς σε νέους προορισμούς , πολλές φορές να γνωρίσει από κοντά νέους πολιτισμούς,δημιουργώντας φιλίες ζωής, μέσα από τη λεγόμενη ” σχοινοσυντροφιά”.
Η αναρρίχηση είναι ένα “μέσο” να ταξιδέψεις και να βρεθείς σε μέρη και κορυφές που δεν θα μπορούσες αλλιώς να προσεγγίσεις , παρά μόνο αν λέγεσαι “Αναρριχητής” .
Πέρα την ανεξάντλητη ομορφιά της φύσης αλλά και τις νέες γνωριμίες , η αναρρίχηση προσφέρει στον άνθρωπο της σύγχρονης κοινωνίας, τον τρόπο και το know-how της επίλυσης προβλημάτων και εύρεσης λύσεων, τη διαχείριση καταστάσεων κρίσης αλλά και την αποδεύσμευση του εαυτού του απο τα “πρέπει ” της καθημερινότητας που μας απομακρύνουν από τον πυρήνα του πραγματικού εαυτού μας.
Γυμνάζει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, τόσο ολοκληρωμένα, όσο λίγα σπορ μπορούν να το επιτύχουν.
Συνδυάζει πολλές έννοιες : φύση & περιπέτεια, συνεργασία και εμπιστοσύνη, όνειρα και στόχους…
Αγγίζοντας μία νέα κορυφή, σκαρφαλώνοντας εκεί που αλλιώς δεν θα μπορούσες να βρεθείς, βλέπεις τον κόσμο από μία άλλη οπτική γωνία αγγίζοντας την απόλυτη προσωπική εσωτερική ελευθερία.
Η αναρρίχηση έχει γνωρίσει τεράστια άνθιση, ιδίως την τελευταία δεκαετία, με πληθώρα αναρριχητών αλλά και βράχινων πεδίων πλέον σε όλους τους νομούς της Ελλάδας. Η χώρα μας κατατάσσεται σε έναν από τους καλύτερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως, μιάς και συνδυάζει αναρρίχηση σε απίστευτα και ευρέως διαδεδομένα οργανωμένα βράχινα πεδία αλλά και πανέμορφους βράχινους όγκους όπου οι δυνατότητες αναρρίχησης είναι ανεξάντλητες και φυσικά υπό καταπληκτικές καιρικές συνθήκες συνήθως όλο τον χρόνο, κάτι το οποίο είναι δυσεύρετο στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Έτσι η Ελλάδα δικαίως έχει φτάσει να θεωρείται ένα από τα πιό αξιοζήλευτα μέρη όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει αυτό το σπορ.

• Workshops κινησιολογίας στην αναρρίχηση
• Σεμινάρια προπονητικής στην αναρρίχηση
Kitty_leading_Climb_Iowa
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
• Trekkings και εκδρομές περιπέτειας
• Family expeditions
• Δράσεις σε βουνά και βράχια μόνο για γυναίκες
• Βουνό και γιόγκα
• Γυμναστική & Περιπέτεια για παιδιά
CAMPS
• Αθλητικά camp για παιδιά
• Camp περιπέτειας για παιδιά