ΠΡΟΦΙΛ
profile1

Αν θέλετε πρωτόγνωρα συναισθήματα, δράσεις που θα καταφέρετε πράγματα που ίσως πιστεύετε ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να πραγματοποιήσετε, να απαλλαγείτε από φοβίες παίρνοντας τον έλεγχο και κάνοντας ένα διαφορετικό mindset, να γνωρίσετε τη δική σας δύναμη που εσείς κρύβετε μέσα σας, τότε ο Αλπικός Ρυθμός είναι αυτό που ψάχνατε.
Ο σύγχρονος άνθρωπος της καθημερινής πραγματικότητας του 9 – 5 (nine to five) γίνεται μέλος μιάς ομάδας που στόχο έχει όχι μόνο τη τεχνική γνώση που χρειάζεται κάποιος για να ανέβει ένα βουνό ή μία ορθοπλαγιά αλλά και την ψυχική και πνευματική του ενδυνάμωση που θα τον συντροφεύει για την υπόλοιπή του ζωή.
Η Φανή  Κουσιπέτκου έχοντας βρεθεί σε κάποια από τα πιό απομακρυσμένα μέρη της γης και αφιερώσει εικοσιπέντε χρόνια συνεχούς δράσης σε βουνά του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας, ιδρύει τον Αλπικό Ρυθμό. Είναι η  μοναδική γυναίκα Εκπαιδεύτρια Ορειβασίας Αναρρίχησης έως τώρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης και ταυτόχρονα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού με κύρια ειδικότητα τις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες και μεταπτυχιακή μελέτη πάνω στην Προπονητική της Αναρρίχησης, με τεράστια διδακτική και προπονητική εμπειρία.
Πρώτη φορά η διδασκαλία της αναρρίχησης βράχου, ορειβασίας αλλά και επιβίωσης στο βουνό (διάσχιση, διανυκτέρευση, survival) γίνεται με βάση όχι μόνο την εμπειρία αλλά και την επιστημονική γνώση βασισμένη σε έρευνες προπονητικής, εργοφυσιολογίας και αθλητικής ψυχολογίας. Συγχρόνως, η Φανή Κουσιπέτκου επινοεί και πετυχαίνει μία μοναδική φόρμουλα διδασκαλίας, με κύρια στοιχεία της την άρτια μεταδοτικότητα της γνώσης στους εκπαιδευόμενους μεταφέροντάς τους παράλληλα στον κόσμο του “μπορώ”. Ο ιδιαίτερος αυτός τρόπος καθιστά τον Αλπικό Ρυθμό σε ένα μοναδικό προπονητικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και προσεγγίζει ακόμη και ανθρώπους που δε νιώθουν άνετα με το ύψος. 
Πέρα από την Εκπαίδευση, στον τομέα της ψυχαγωγίας, η Φανή φέρνει επαναστατικές μεθόδους τόσο για ενήλικες όσο και σε παιδιά, αντιλαμβανόμενη τον παλμό και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε ηλικίας.
Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την πολυετή επαγγελματική ενασχόληση και το πάθος της Φανής για την αναρρίχηση – ορειβασία (Αλπικός) καθώς και για το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής και τον χορό (Ρυθμός).